Veiligheidsagenten krijgen vloeistof over zich heen van dakloze en zijn dagen werkonbekwaam

door: BVDO
MUG - politie
Afbeelding bron: Photonews

Zondagmiddag rond 14.45 uur werden agenten van de MIVB aangevallen. Dat gebeurde aan metrohalte De Brouckère in Brussel.

Drie veiligheidsagenten van de MIVB vroegen een dakloze vrouw het metrostation te verlaten. Nadat de vrouw dit weigerde zou ze een fles hebben bovengehaald met een ammoniak substantie in, die ze in de richting van de veiligheidsagenten gooide.

Twee van hen kregen de substantie in hun gezicht, waarvan één persoon ook in de mond. De derde veiligheidsagent kreeg de substantie over zich heen nadat hij de vrouw onder controle probeerde te houden.

De drie medewerkers van de MIVB werden voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis, maar mochten de dag zelf het ziekenhuis verlaten. Twee van hen zijn respectievelijk vijf en drie dagen werkonbekwaam. De derde persoon mocht na een observatie in het ziekenhuis naar huis.

De verdachte werd meegenomen voor verhoor en werd ter beschikking gesteld van het parket van Brussel. Een onderzoeksrechter werd gevorderd alsook een psychiatrische expertise van de verdachte.

De onderzoeksrechter besloot de verdachte onder aanhoudingsmandaat te plaatsen voor slagen en verwondingen tegenover het personeel van het openbaar vervoer, met arbeidsonbekwaamheid tot gevolg.