Bram Verbruggen ziet het kwik stijgen: "Vanaf dan droog, zonnig en heel zacht weer!"

door: STS
bram verbruggen
Afbeelding bron: VRT

VRT-weerman Bram Verbruggen ziet mooi weer verschijnen op de kaarten. Eerst moeten we wel nog een grauwe donderdag doorstaan.

Woensdag werd een mooie dag, met zon en wolken, en temperaturen tot 14 graden aan de kust, en 15 à 16 graden in het binnenland. "Het was wel een frisse start vanochtend. Ik ben met de fiets naar het werk gereden en ik had handschoenen en beenstukken aan. Het was echt wel fris", zei Bram Verbruggen op Radio2.

Het blijft droog tot de avond. "Rond 18.00 uur à 19.00 uur verwachten we de eerste regen aan de kust." Vannacht komen de temperaturen uit op 10 à 11 graden. "Een vrij zachte nacht dus."

Donderdag wordt het opnieuw zo'n 15 graden, maar de dag zal er toch anders uitzien. "We krijgen de zon wellicht niet te zien. Er zullen heel veel wolken zijn, en af en toe kan daar ook wat regen uit vallen. Iets meer wind ook: 3 à 4 Beaufort in het binnenland, en aan zee een vrij krachtige 5 Beaufort."

Weer voor vrijdag en zaterdag

Vrijdag en zaterdag krijgen we vervolgens aangenaam lenteweer, met op beide dagen temperaturen die kunnen oplopen tot 20 of 21 graden. "Het ziet er heel goed uit; droog, zonnig en heel zacht weer", aldus Verbruggen.