"Dat wordt een heel mooie, maar zeer koude dag tussen alle regen in"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

We krijgen de hele week behoorlijk wat regen over ons heen. Weervrouw Sabine Hagedoren ziet wel één mooie dag deze week, maar dan wordt het zeer koud.

"De wind steekt vanavond en vannacht een tandje bij, tot zelfs 65 kilometer per uur aan de kust", vertelt weervrouw Sabine Hagedoren op Radio 2. "Er komt echter een storing onze richting uit, die vanavond al de kust zal bereiken. Vanaf het westen krijgen we dus regen, tot wel 10 liter per vierkante meter. Dat is behoorlijk wat."

"De lucht wordt wel zachter, waardoor de temperatuur zal stijgen. Dat is geen goed nieuws voor de sneeuw in de Ardennen, want die gaat beetje bij beetje smelten. Dinsdag is er nog wat regen, maar tegen het einde van de voormiddag moet de storing weg zijn. Er volgen dan ook nog wat opklaringen."

"Woensdag begint droog, maar erna komen er weer wolken opzetten vanaf het westen. Er valt regen, met temperaturen van 3 graden in het binnenland en 6 aan de kust. Ook donderdag is een dagje vol regen."

"Vrijdag wordt de mooiste dag, droog en met heel wat zon. Het wordt wel de koudste dag van de week, met een temperatuur van slechts 1 of 2 graden. In het weekend krijgen we behoorlijk wat regen door een nieuwe storing."