Is de winter voorbij? Weerman David Dehenauw geeft het antwoord

door: BVDO
David Dehenauw
Afbeelding bron: Photonews

Het afgelopen weekend kregen we heel wat sneeuw over ons heen. De temperatuur gaat omhoog, het is zien of de winter (even) voorbij is.

Vandaag kregen bepaalde delen van ons land nog winterse neerslag over zich heen, maar het kwik ging al in de richting van zes graden.

Vannacht is er ook neerslag, maar omdat de temperatuur niet zakt blijft het bij regen. Ook dinsdag krijgen we heel wat regen te verwerken, met maxima tot zeven graden.

Woensdag wisselen buien en wat zon af. Donderdag blijft het droger en vrijdag klimt de temperatuur zelfs naar 10 graden. De winter lijkt dan even uit het land.

“Volgend weekend en de week daarna komen af en toe Atlantische regen- of burenzones ons land binnen, met temperaturen tussen 6 en 10 graden overdag en (ruim) boven het vriespunt 's nachts”, vertelt weerman David Dehenauw in Het Laatste Nieuws.

“De hemel is wisselend tot zwaarbewolkt en de wind waait vaak matig tot vrij krachtig uit zuid tot west. Een winterprik is niet aan de orde”, is zijn boodschap heel erg duidelijk.