Eerste beelden sneeuw in Vlaanderen, Wegen en Verkeer waarschuwt: "Niet evident om te strooien"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

De sneeuwzone die over Vlaanderen trekt kan zorgen voor gladde wegen. De sneeuw valt in eerste instantie op een wegdek met positieve temperaturen, maar afhankelijk van de intensiteit van de sneeuwval kunnen deze dalen onder of rond het vriespunt.

Vanaf de middag zou de sneeuw voor de nodige hinder kunnen zorgen. Wanneer sneeuw op een koude ondergrond valt, kan deze blijven liggen en gladheid veroorzaken. De strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) volgen de toestand op en rijden uit waar en wanneer nodig. 
 
Bij winterse neerslag is gladheidsbestrijding niet evident gezien het preventief gestrooid strooizout kan wegspoelen. Ook is het moeilijk te voorspellen wat de intensiteit van de winterse neerslag is. Dit alles maakt dat de strooidiensten van AWV voor een uitdagende dag staan.  
 
Waar en wanneer nodig zullen de strooidiensten uitrijden om preventief te strooien. Ook de fietspaden worden hierbij meegenomen. De omstandigheden van het moment bepalen welke actie nodig is, in heel Vlaanderen staan 314 strooiwagens klaar om de gewest- en autosnelwegen te behandelen.