Frank Deboosere waarschuwt: "Nevel, mist en vriestemperaturen op komst"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Het mooie voorjaarsweer zal na vandaag verdwijnen. De komende dagen komen er zelfs weer koude nachten aan, met ook nevel en mist erbij.

"Vanuit het westen komt er meer en meer bewolking", zegt weerman Frank Deboosere op Radio 2. "De onstabiliteit brengt buien met zich mee, maar tegen vrijdagochtend is het opnieuw droog. Vannacht zakt de temperatuur naar 6 tot 7 graden."

"Vrijdag staat die noorderwind er en wordt het nog 9 tot 10 graden. Al is dat goed voor eind februari. De zon komt er een beetje door, maar 's nachts krijgen we nevel en mist die gecombineerd met opklaringen zorgt voor gladheid op de weg zaterdagochtend."

"Ook zaterdag krijgen we af te rekenen met ochtendgrijs in Vlaanderen. De zon en de wind uit het noordoosten zorgen voor 9 graden als maxima. Van zondag tot dinsdag komen we in weer met overdag veel zonneschijn, maar wel vrij frisse nachten rond het vriespunt. De temperatuur loopt op, van 11 graden op zondag tot 15 graden dinsdag. Vanaf dan komt er weer meer bewolking en frissere temperaturen rond 10 graden."