KMI ziet het weer helemaal veranderen: “Kans op sneeuw neemt toe”

door: PMN
sneeuw
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Het is een kletsnatte maand december geworden. Er is nog meer neerslag onderweg.

Vannacht trekt een nieuwe storing met perioden van regen over het land vanaf de Franse grens. Op de Ardense Hoogten kan laaghangende bewolking opnieuw het zicht gaan beperken. De minima schommelen van 0 à +1 graad in de Hoge Venen en van 3 tot 5 graden in Vlaanderen.

Morgen is het eerst grijs met regen. Nadien trekt de regen weg in de richting van Nederland. Aan de achterzijde verschijnen er opklaringen maar waarschijnlijk met veel hoge bewolking. Het is zacht met maxima tussen 5 of 6 graden in de Ardennen en 10 of 11 graden elders. Er zijn rukwinden tot 60 kilometer per uur mogelijk.

Donderdag is het licht wisselvallig met afwisselend opklaringen en wolkenvelden, vergezeld van enkele buien, meer in het westen dan in de andere streken. De maxima schommelen tussen 7 of 8 graden in de Ardennen en 11 graden elders. De zuidwestenwind blijft goed voelbaar.

Het KMI kijkt ook al vooruit naar het weer op de langere termijn. Dit is het weer dat ons de komende twee weken te wachten staat.

Met een zuidwestelijke stroming wisselen perioden van regen, buien en droge momenten elkaar af. De maxima liggen rond 10 graden in het centrum van het land. 

Aan het einde van de periode draait de stroming naar het westen tot noordwesten en wordt koudere lucht naar onze streken aangevoerd. Het wordt dan minder zacht met maxima rond 6 graden in het centrum en een stijgende kans op nachtvorst. Ook de kans op eventueel wat winterse neerslag neemt toe.

Tags sneeuw