KMI ziet het weer plots helemaal omslaan

door: PMN
lente
Afbeelding bron: Pixabay

Het was vandaag een zeer mooie dag. Het werd met 17 graden maar liefst 10 graden warmer dan normaal. 
 

Ook vanavond en vannacht blijft het vrijwel overal droog met vrij veel hoge en middelhoge wolkenvelden. Op het einde van de nacht vergroot de kans op neerslag over het westen en langs de Franse grens. Het wordt een zeer zachte nacht bij minima van 6 tot 12 graden. 

Morgen wordt een vaak zwaarbewolkte dag met regen of buien vanaf het westen en het zuidwesten. In de loop van de namiddag volgt er over het westen en daarna over het centrum een weersverbetering met enkel nog kans op een lokale bui en soms opklaringen. Het blijft zeer zacht bij maxima van 10 tot 15 graden. De matige zuidenwind ruimt naar het westen.

Zaterdag blijft het overwegend droog met vaak wolkenvelden, maar soms toch ook een aantal opklaringen. Vooral in de Ardennen is er 's ochtends kans op mist. De maxima schommelen tussen 8 en 13 graden bij een zwakke tot matige westen- tot zuidwestenwind.

Zondag trekt een actieve regenzone vanaf het westen door ons land. Mogelijk blijft het over het oosten nog tot rond de middag droog. We halen maxima van 7 tot 11 graden. De matige en aan zee soms vrij krachtige zuidenwind ruimt in de loop van de namiddag over het westen van het land naar zuidwest.

Tags kmi