Veel buien en wind, maar Bram Verbruggen ziet verandering op de weerkaarten

door: MRO
Bram Verbruggen
Afbeelding bron: Eén

De eerste week van de paasvakantie ziet er niet goed uit. We krijgen veel regen en wind. Bram Verbruggen ziet echter een verandering op de weerkaarten, naar het einde van de week toe wordt het droger en zachter. 

"Maandag is één van de betere dagen van deze week omdat het grotendeels droog is. In de loop van de nacht gaat het bij minima van 7 of 8 graden beginnen regenen", legt Bram Verbruggen uit in 'De ochtend' op Radio 1.

"We komen dinsdag terecht in heel wisselvallig weer met veel buien en ook veel wind. Dinsdag krijgen we windstoten tot 70 km/u." Datzelfde weerbeeld krijgen we ook op woensdag en donderdag voorgeschoteld.

"Woensdagochtend regent het ook en later volgen nog een paar buien met opnieuw veel wind. Het wordt dan 15 graden. Ook donderdag krijgen we winderig en wisselvallig weer."

Naar het einde van de week toe wordt het droger en ook zachter. "Vrijdag wordt het misschien ietsje droger bij 17 graden. In het weekend zou het heel zacht worden met op zaterdag lokaal 20 graden en droog en zonnig weer, maar dat moet nog bevestigd worden", aldus de weerman.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp