Drama in Trump Tower: Felle brand uitgebroken op de 50ste verdieping waarbij ook een man om het leven is gekomen

bron: Daily Mail
door: PMN
Afbeelding bron: Twitter
Er is brand uitgebroken in de Trump Tower in New York. Het is een prestigieus appartementencomplex van president Donald Trump. De brandweer had alle moeite om het vuur onder controle te krijgen.

De brand was uitgebroken op de 50ste verdieping van het gebouw. Rond 17.30 uur (plaatselijke tijd) kregen de hulpdiensten een noodoproep binnen dat er brand was uitgebroken in de Trump Tower.

Het vuur was begonnen in het appartement van de 67-jarige Todd Brassner. Hij werd nog in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar later.

Brassner was een handelaar in kunst die goed bevriend was met Andy Warhol. Hij vroeg in 2015 zijn faillissement aan.

De brandweer had alle moeite om de brand onder controle te krijgen. Een brandweercommandant zegt dat sommige brandweerlui gewond zijn geraakt bij het blussen van de brand.

Toen de brandweer ter plaatse kwam, stond het appartement al in lichterlaaie. Niemand raakte van de brandweerlui raakte zwaargewond.

Om 18.45 uur plaatselijke tijd reageerde ook president Trump op Twitter. “Brand in de Trump Tower. Zeer beperkt want het gebouw heeft een goede constructie. De bovenste verdiepingen en de woonverdiepingen zijn niet getroffen.”