VTM

Kathleen Aerts vertelt verbazingwekkend verhaal over haar vader: “Hij is dood, maar het was net of hij mij vroeg om dit te doen”

bron: TV-Story
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Kathleen Aerts verhuisde met haar hele gezin naar Zuid-Afrika. Ze nam ook haar demente moeder mee.

Kathleen wilde haar moeder daar een beter leven geven. Iets wat haar wel lijkt te lukken. “Ik besef maar al te goed dat we ons in een bevoorrechte positie bevinden. Ik zou niet weten hoe we dat hadden moeten aanpakken in Vlaanderen”, zegt de zangeres in TV-Story. 

“Daar heb je vaak in een tehuis twee verpleegsters die voor een hele gáng mensen moeten zorgen. In mn ogen zou dat voor mama zo goed als onmogelijk zijn, gezien de intense zorgen die zij nodig heeft. Het geeft jullie in elk geval de kans om je mama in de watten te leggen. En dat verdient ze ook, want zij heeft jaren voor iedereen gezorgd.”

Zoontje
En het is niet toevallig dat Kathleen naar Afrika trok. “Het was toen mn zoontje vroeg waarom en hoe mn papa gestorven was. We waren hier toen net op vakantie en reden in een droomdecor tussen de bergen."

"Het was precies of mijn papa mij vroeg waarom ik de stap niet zette om met mama naar hier te komen. Ik ben toen regelrecht naar ons huurhuis gereden en heb tegen Steven gezegd dat ik wilde verhuizen.”