VTM

Karl Vannieuwkerke heeft drastisch besluit genomen: "Het zal helemaal anders zijn"

bron: Het Belang van Limburg
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vandaag start het WK-voetbal. Het is niet alleen voor de Rode Duivels een drukke periode, maar ook voor Karl Vannieuwkerke. En dat stopt niet na het WK.

Vanaf vandaag is Karl Vannieuwkerke 46 dagen lang voortdurend aan het werk. Eerst is er het WK en daarna de Tour.

“Tot 15 juli presenteer ik dagelijks aan de voet van de VRT-toren”, zegt hij in Het Belang van Limburg. “Dat was de voorbije grote voetbaltornooien ook het geval. Maar deze keer kiezen we niet voor een koepel, waar we soms af te rekenen hadden met de weersomstandigheden".

"Ditmaal maken we televisie vanuit een tijdelijk gebouw dat opgetrokken is met 27 containers. Het complex met een verdieping is niet alleen een tv-studio. Ook de mensen van de radio en online worden hier tijdelijk gehuisvest om supersnel te kunnen werken. Om het zomerse gevoel te benadrukken, hebben we een publieksbar, een terras, ligzetels en een groot scherm.”

Meer wielrennen
Karl heeft ook een drastisch besluit genomen. "Twee jaar geleden kregen we het verwijt dat we alleen oog hadden voor het voetbal. Dat moest zo, omdat hierover contractuele afspraken waren gemaakt. Maar dit jaar doen we het anders. Tijdens de eerste Tourweek voorzien we een stevig luik wielrennen in het programma. Er zullen dan ook mensen uit het wielrennen aanschuiven, met Eddy Planckaert als vaste gast."

"Twee jaar geleden hadden we die ook eens uitgenodigd, en dat was een groot succes. Mensen als Jan Mulder en Eddy Planckaert worden nog beter als ze publiek achter zich hebben. Dan durven ze in hun uitspraken nog een stapje verder gaan.”