“Prins Laurent ergert zich enorm aan het feit dat zijn broer Filip gratis het hele kasteel van Laken mag renoveren en hij moet betalen voor renoveringswerken aan zijn villa”

bron: TV-Familie
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koning Filip besliste om deze zomer het kasteel van Laken te renoveren. Dat zet nu kwaad bloed bij zijn broer prins Laurent. Het zit dus opnieuw goed scheef in de koninklijke familie.

Volgens royaltyexpert Thierry Debels is het vooral koningin Mathilde die het kasteel wil renoveren. “De prijs is niet het belangrijkste, het enige wat telt is de kwaliteit. Het is dus zeker niet noodzakelijk de goedkoopste aannemer die aan de slag mag”, zegt Debels in TV-Familie. “Als Filip en Mathilde hun slaapkamer een nieuw kleurtje willen geven, moeten ze dat niet aangeven, ook al hoeven ze dat niet zelf te betalen.”

“Mathilde is opgegroeid in een kasteel waar, vreemd genoeg, geen fatsoenlijke vloer lag. Die bestond uit houten paletten. Waarschijnlijk wil Mathilde dat nu compenseren met al die werken aan ‘haar’ kasteel”, gaat Debels verder.

De renovatiewerken zetten kwaad bloed bij prins Laurent. “Je kan je wel inbeelden dat Laurent zich enorm ergert aan het feit dat zijn broer en schoonzus naar hartenlust onderhoudsklussen kunnen laten uitvoeren zonder dat het hen een cent kost…”