Er komt dan toch een nieuwe zoektocht naar de vermiste Antwerpse avonturier Marc Sluszny

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Er komt nu toch een nieuwe zoektocht naar de vermiste Antwerpse avonturier Marc Sluszny. Dat melden verschillende kranten.

Het Franse gerecht kondigde eerst aan dat het de zoektocht definitief zou staken wegens te gevaarlijk, maar komt nu op die beslissing terug. Vanaf vandaag zal er opnieuw gezocht worden.

VERMIST
Sluszny raakte op 28 juni vermist nadat hij ging duiken in een grot in Salses-le-Château, nabij Perpignan. Hij deed dat samen met een vriend. Maar op een diepte van 125 meter brak het touw dat hen beiden verbond. De vriend raakte wel heelhuids buiten en sloeg alarm.

LICHAAM
Het Franse gerecht gaat er wel vanuit dat Sluszny dood is. Een team van 18 mensen gaat vanaf vandaag op zoek naar hem, op vraag van het gerecht, zegt Bernard Tourte, de voorzitter van SSF. 

VIER DAGEN
Reddingswerkers waren zondagavond al ter plaatse om er een kijkje te nemen. Ze hopen het lichaam van Sluszny binnen de vier terug te vinden. Het Franse gerecht wil het lichaam teruggeven aan de familie en wil ook meer duidelijkheid over de doodsoorzaak.