Albert Heijn roept varkensfilets terug naar de winkel: “Gelieve hier niet van te eten”

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Supermarktketen Albert Heijn roept het product 'AH Gerookte varkensfilet flinterdun' terug. Er is iets fout gelopen tijdens het productieproces.

De varkensfilet zou onvoldoende gegaard zijn. Dat kan gevaarlijk zijn voor oudere mensen of voor mensen met een met een verzwakt afweersysteem en zwangere vrouwen.

Het gaat om het product 'AH Gerookte varkensfilet flinterdun' van het merk Albert Heijn, verpakt in een plastic tray met seal van 100 gram en met vervaldatum THT 25-07-2018 en 30-07-2018. Na overleg met het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) werd besloten om de varkensfilet uit de rekken te halen.

"NIET VAN ETEN"
De vleeswaren werden verkocht van 7 tot en met 11 juli 2018 in een 35-tal verkooppunten. Bij Albert Heijn vraagt men aan de klanten uitdrukkelijk om niet van de kipfilets te eten. Je kan best de kipfilets terug naar de winkel brengen. Je krijgt dan ook je geld terug.

Wie toch al van de kipfilets gegeten heeft en zich onwel voelt, wordt aangeraden om de huisarts te raadplegen. Bijkomende informatie is verkrijgbaar via de klantenservice van de supermarktketen op het nummer 0800/77705.