Inwoonster van Oostende vindt graatmagere hond aan haar poort: “Vastgebonden en geslagen”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Een bewoonster van de Bronstraat in Oostende heeft vanochtend een graatmagere hond aangetroffen voor haar poort. Het gaat om een achtergelaten American Stafford.

De hond was vastgebonden aan de poort. De politie haalde het vierjarige teefje op en bracht haar naar het dierenasiel Het Blauw Kruis van de Kust. Er is momenteel een onderzoek gaande naar dierenmishandeling.

Volgens getuigen hebben drie jongens en een meisje de hond daar achtergelaten. Ze zouden de hond ook hebben geslagen.

ASIEL
“We zijn opnieuw verontwaardigd”, stelt Fabrice Goffin, voorzitter van het asiel in Het Laatste Nieuws. “In ons asiel zitten 41 honden en liefst dertien daarvan zijn Staffords. De honden zijn populair bij mensen die graag de spierballen willen doen rollen. Maar ze beseffen niet dat er veel meer komt bij kijken dan enkel showen op straat. Het zijn doorgaans goedhartige honden, maar veel hangt af van de kweek en de opvoeding. Bovendien heeft zo’n dier een massa energie die het kwijt moet kunnen. Plots beseffen de baasjes dat ze er amper voor kunnen zorgen.”

Sommige honden worden door hun baasje binnengebracht voor adoptie, anderen worden gewoon gedumpt. “De teef is kennelijk ondervoed, maar is wel in goede gezondheid”, aldus nog Goffin. De hond had ook geen chip. Het wordt voor de politie niet makkelijk om de eigenaar terug te vinden.