Dierenbeul loopt al negen jaar lang vrij rond in Limburg terwijl politie nergens staat: "Zo'n gruwel heb ik nog nooit gezien"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay
Al negen jaar lang probeert de politie in Limburg een paardenbeul te stoppen, maar nog steeds loopt hij vrij rond. Deze week verminkte hij opnieuw een paard.

De eigenaars van het paard troffen het dier woensdagochtend stervend aan op de weide. De dierenbeul had opnieuw toegeslagen en het werd nog maar eens duidelijk dat hij heel goed weet wat hij moet doen.

“Ik heb zo’n gruwel nog nooit gezien”, zegt dierenarts Koen Van Den Noortgate in Het Nieuwsblad. De dierenbeul had de buikspieren doorgesneden, net als de romp en de lever. Gevolgd door een lange inkerving van de voorpoot tot de achterpoot.

Het is intussen wel duidelijk hoe de dierenbeul werkt. Hij lokt het paard, verminkt het dan, geniet van de aftakeling en maakt dan dat hij weg is. “We hebben alles gedaan wat kon”, vertelt hij. “Maar het arme dier was zo zwaar toe­getakeld dat er niets meer aan te doen was. Laten inslapen was de enige optie”, licht de dierenarts toe. “Dit is het werk van een sadist die ­ervan geniet om dieren te mishandelen, te laten creperen. Zo'n gruwel heb ik nog nooit gezien.”

Al negen jaar maakt het Limburgse gerecht jacht op de dierenbeul, maar zonder succes. “Het kan ook beulen zijn”, reageert woordvoerster Dorien Vanderheiden. “Eerlijk? We weten het niet.”