Sabine Hagedoren kondigt nieuwe hittegolf aan: "Gloeiend heet met opnieuw 35 graden"

bron: Radio 2
door: PMN
Afbeelding bron: VRT
Het is nu wel zeker dat we aan een nieuwe hittegolf gaan beginnen. "Het gaat opnieuw gloeiend heet worden", zegt weervrouw Sabine Hagedoren.

"De maand juli was een zeer warme maand. Het was ook droog en daar komt niet meteen een einde aan. Vandaag was er in het zuidoosten van het land af en toe een buitje met een donderslag erbij", licht Sabine toe bij Radio 2.

En vanaf morgen beginnen we aan een nieuwe hittegolf. "Dan krijgen we nog meer zonneschijn. Het wordt gloeiend heet met 33 graden in de Kempen. Aan zee is het een stuk beter met een aangename 23 graden. Vrijdag doen we dat nog eens over. In Brussel krijgen we 32 graden en in de Kempen kan het kwik weer stijgen naar 35 graden. Ook aan zee wordt het warmer met temperaturen tot 26 graden."

"Ook in het weekend blijft het warm en zonnig. De temperaturen blijven ook in het binnenland warm met 28 graden. Begin volgende week stijgt het kwik weer naar zo’n 34 graden met zon en sluierwolken. Misschien dat het woensdag wat kan gaan donderen, dat zien we dan wel weer."