Aangereden Belgisch chiromeisje van 15 jaar is nog steeds kritiek: “Het is één grote nachtmerrie”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Gisteren kwam er het nieuws dat het beter gaat met het chiromeisje van 15 jaar uit Boutersem, maar dat nieuws blijkt niet te kloppen. Haar toestand is nog steeds kritiek.

Het meisje, dat dat woensdagavond werd aangereden net over de Nederlandse grens, ligt op de afdeling intensieve zorgen van een Nederlands ziekenhuis. Ze werd aangereden door een 85-jarige Nederlander die in Dessel woont. Hij raakte vermoedelijk even verblind door de laagstaande zon en reed dan in op de groep jongeren, die een gele fluovest droegen, zoals het hoort.

De 15-jarige Lola D. werd ter plaatse verzorgd en dan met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gevoerd. Ze heeft zware verwondingen opgelopen aan het hoofd en de rug. Haar ouders wijken geen moment van haar zijde in het ziekenhuis.

“We kunnen af en toe met haar spreken”, zegt vader Dieter vanuit het ziekenhuis aan Het Laatste Nieuws. “We proberen haar dan gerust te stellen en haar moed in te spreken. Daar reageert ze ook op. Ze is in zeer goede handen. Dat ze kleine bewegingen kon maken met haar handen en benen, is een hoopvol teken. Maar ze is nog niet buiten levensgevaar. Dit is een grote nachtmerrie. Lola had zo hard uitgekeken naar haar derde bivak.”

De 85-jarige automobilist is uitgestapt na de feiten. Door zijn leeftijd wordt hij niet opgesloten in de gevangenis. Hij is wel verhoord geweest door de politie.