VTM

Kat Kerkhofs, de vrouw van Dries Mertens, gaat ver in haar nieuw tv-programma: "Na één week moest ik al overgeven"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Kat Kerkhofs kondigde het eerder al aan en nu is er ook wat meer informatie over bekend. De vrouw van Dries Mertens krijgt een gloednieuw programma dat te zien zal zijn op VIJF.

Kat (29) zal samen met haar zus Lyn (31) al zeker zoeken naar een antwoord op de vraag of ze te veel drinken en wat dit met hun lijf zal doen. De zusjes Kerkhofs zullen aan den lijve ondervinden wat alcohol doet met je lichaam.

"Er zijn zoveel tegenstrijdigheden in de maatschappij. Roken en alcohol drinken zijn allebei ongezond, maar toch vindt iedereen je flauw als je zegt dat je gestopt bent met drinken. Maar iemand die stopt met roken krijgt felicitaties", vertellen Kat en Lyn aan Het Laatste Nieuws. "Alcohol wordt gezien als een sociaal glijmiddel, het geeft je het gevoel erbij te horen. Het is ook zó ingeburgerd. Zelfs op een begrafenis vloeit er alcohol." 

TWEE GLAZEN ALCOHOL PER DAG
In hun vijfdelige reeks 'Tipsy' gaan ze op zoek waar dat allemaal vandaan komt. "We gaan ook na welke rol alcohol in ons eigen leven speelt. Of we het best niet wat minder drinken, bijvoorbeeld", luidt het bij de zusjes. 

Voor 'Tipsy' moeten ze minstens twee glazen alcohol per dag drinken, zoals dat het geval is bij de gemiddelde Belg. En ze mogen niet weigeren. "Wij kunnen vrij goed tegen alcohol, maar na week één heb ik al moeten overgeven door te veel drank - met een kater tot gevolg. Normaal zou ik dan twee dagen niks drinken, maar nu moet je gewoon blijven gaan. Na de eerste week voelde ik mij al kapot en uitgeput. Er is dus echt wel een verschil als je je alcoholgebruik zelf in handen hebt", aldus Kat.

Hun alcoholgebruik wordt op de voet gevolgd door een professor van het UZ Leuven. Hij heeft bij het begin van hun experiment een nulmeting gedaan bij Kat en Lyn, en zal vaststellen hoe hun lichaam eraan toe is na vijf weken. Het programma zal in oktober op het scherm verschijnen.