Jongen die luidkeels racistische gezangen meezingt op Pukkelpop reageert: “Ik word publiekelijk afgemaakt, dat is zeer erg”

bron: Het Belang van Limburg
door: PMN
Pukkelpop podium met vuurwerk op de achtergrond
Afbeelding bron: Photonews
Er is een filmpje opgedoken over een jongeman die luidkeels racistische spreekkoren meezingt op Pukkelpop. Hij kreeg al heel wat verwijten over zich heen.

Het gaat om een jongen uit Genk. In Het Belang van Limburg heeft hij voor het eerst gereageerd. “Tot mijn grote spijt ben ik één van de jongeren in het filmpje die het bewuste liedje meezingt. Zonder nadenken en zonder enig besef van de gevoelens die dat zou kunnen losweken bij anderen”, klinkt het.

“Ik ben enorm geschrokken van mijn eigen gedrag, dit strookt absoluut niet met de persoon die ik ben of wil zijn”, zegt de jongeman. “De manier waarop ik nu publiek word afgemaakt, vind ik erg. Ik wil me excuseren bij iedereen die zich aangevallen voelt en in het bijzonder bij de twee dames die dit terecht gemeld hebben als onaanvaardbaar. Ik hoop oprecht dat deze heisa overgaat.”

Het Limburgse parket opende gisteren ook een onderzoek naar een ernstig geval van racisme op Pukkelpop. Een Brussels meisje getuigde hoe zij en haar zusje er verbaal en fysiek werden lastiggevallen, terwijl omstanders niet reageerden. Ze verspreidde ook een filmpje waarop te zien hoe jongeren zingen: “Handjes kappen, de Congo is van ons.”

Tags pukkelpop