Frank Deboosere waarschuwt vandaag voor hevig onweer: “Veel neerslag met alles erop en eraan”

bron: Radio 2
door: PMN
Weerman Frank Deboosere waarschuwt voor onweer. Het kan vanmiddag gaan onweren maar daar blijft het niet bij.

"Het is grijs en zacht met wat nevel. Het is niet het beste weer van de week”, zegt Frank bij Radio 2. “Afgelopen nacht is de temperatuur niet onder de 17 graden gedaald. De voorbije uren is er al een spatje regen gevallen. Het weer staat op zijn kop want de buien komen vanuit Duitsland ons land binnen. Lokaal kan er veel neerslag vallen met onweer. Dat onweer is dan met alles erop en eraan. Het is warm met temperaturen tot 25 graden.

"Volgende nacht is het in het binnenland droog. Aan de kust kan het nog wel regenen. Morgen eerst grijs en daarna plakkerig warm. Dan gaan we naar 25 graden, maar daarna gaat het opnieuw onweren. Laat ons hopen dat die buien wat over het hele land gespreid zijn want de natuur kan nog altijd water gebruiken.”

“Vanaf donderdag wordt droger maar een stuk frisser met 19 graden. Vrijdag ook frisjes met 18 graden. Het weekend beginnen we met zon en tegen zaterdagavond opnieuw regen bij 20 graden. Zondag ook lichtwisselvallig. Als de weerkaarten kloppen, zal er vanaf volgende week opnieuw wat zon komen.”