Schitterend wat prins Gabriël doet voor zijn jongere broertje en zusje: ‘Ze missen prinses Elisabeth erg en zo probeert hij hen te helpen’

bron: Eigen berichtgeving
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Kroonprinses Elisabeth is naar Wales gaan studeren. Daar zal ze de komende twee jaar vertoeven. Enkel in de vakanties keert ze terug naar ons land.

Maar het is niet alleen wennen voor Elisabeth. Ook bij koningin Mathilde en koning Filip thuis, weegt het afscheid van hun oudste dochter door. “Het is aanpassen”, zei de koningin afgelopen weekend nog tijdens de herdenking van koning Boudewijn.

Het mag duidelijk zijn dat niet alleen de koningin en de koningin hun dochter missen, maar ook haar broertjes en zusjes missen Elisabeth. Ook voor hen is het een hele aanpassing.

Gelukkig is er nog prins Gabriël. Hij is nu de oudste van de kinderen en neemt zijn verantwoordelijkheid ook op. Tijdens de herdenking van koning Boudewijn nam hij zijn broertje en zusje mee op sleeptouw. Zo probeert hij hen te helpen. De koning en de koningin mogen trots zijn op hun oudste zoon.