Sabine Hagedoren trekt haar conclusie: “De herfst gaat nu echt beginnen”

bron: Radio 2
door: PMN
Afbeelding bron: VRT
We krijgen deze week nog enkele mooie dagen. De nazomer is volop voelbaar, maar dat blijft niet duren.

"Er is vandaag nog vaak veel zon. In het westen van het land kunnen er ook lage wolken hangen. Hoe meer je naar het zuidoosten gaat, hoe mooier het weer", klinkt het bij Sabine op Radio 2. "De termperaturen gaan richting 25 graden. In de Kempen kan het zelfs 27 graden worden. Er kunnen wel rukwinden zijn tot 25 km/u. Aan de kust wordt het 21 graden."

"Morgen krijgen we min of meer hetzelfde weer als vandaag. Ook dan kunnen we 27 graden halen. De wind zal wel toenemen en die kan lokaal krachtig zijn. Het is eigenlijk een warme wind. Dus ook donderdag blijft het warm met 25 graden."

"DE HERFST GAAT BEGINNEN"
"Daarna komt er een weersverandering. In de nacht van donderdag op vrijdag trekt een storing met regen over ons land. Die regen is meer dan welkom want het is nog altijd heel droog. Het wordt dan een pak frisser met 18 graden. Dat zijn meer normale temperaturen voor de tijd van het jaar."

"Zaterdag krijgen we 17 graden. Het kan ‘s nachts ook gaan regenen, maar dat is nog niet helemaal zeker. Zondag wordt het een beetje warmer, maar blijft het wisselvallig. We gaan terug over naar een normaal weertype voor deze tijd van het jaar. Je kan wel stellen dat de herfst begonnen is."