Moeder geeft haar baby van acht maanden nauwelijks eten of drinken en daar blijft het niet bij: “Kind zal de rest van zijn leven de gevolgen moeten dragen”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Foter
Het is schrijnend wat een jonge moeder uit Westerlo met haar baby deed. Het kind zal hier de rest van zijn leven hinder van ondervinden.

De correctionele rechtbank heeft de moeder veroordeeld tot twaalf maanden voorwaardelijke gevangenisstraf voor verwaarlozing van haar baby. Dat vernam Het Laatste Nieuws.

Het zoontje van de vrouw was nog maar acht maanden oud toen hij op aanraden van Kind & Gezin naar het ziekenhuis werd gebracht. De artsen stelden vast dat de baby niet voldoende voeding had gekregen. 

VUILE KAMER
De problemen begonnen al vlak na de geboorte van de baby. De politie meldde toen al dat die in een vuile kamer verbleef. De rechtbank deed er alles aan om de moeder tot inzicht te brengen, maar ze weigerde alle hulp.

Ze moest zelfs aangespoord worden om haar kind eten te geven. Wanneer de baby melk kreeg, werd die verdund met water. Ook voorgeschreven medicatie werd niet gegeven.

“Het kind zal hier de rest van zijn leven de gevolgen van moeten dragen”, luidt het. Ook de moeder van de twintiger stond mee terecht, maar zij werd vrijgesproken.

Tags westerlo