Agent die gisteren gewond raakte tijdens betoging van brandweer krijgt verschrikkelijk nieuws te horen: “Komt mogelijk nooit meer goed”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: VTM-Nieuws/Facebook
Gisteren braken er rellen uit tussen de brandweer en de politie. Het was bijzonder heftig bij momenten.

Een agent raakte gewond bij de rellen. Hij moest naar het ziekenhuis worden overgebracht. Zo’n tienduizend ambtenaren, onder wie veel brandweerlui, betoogden vrijdag tegen wat ze de “afbouw van hun statuut” en de “voortdurende besparingen” noemen. Toen de betoging aan de Wetstraat passeerde, kwam het tot opstootjes met de ordediensten.

De politie zette op een bepaald moment het waterkanon in. Terwijl de eigen commissaris Philippe Vandenhole, die tevens ook commandant is bij de vrijwillige brandweer in Ronse, weerwerk bood, werd hij zelf geraakt door het kanon.

RECHTEROOG
Vandenhole werd vol in het gezicht geraakt. “Ik gaf het bevel om het waterkanon in actie te laten treden, om de betogers te kalmeren. Maar ik werd zelf geraakt en ging meteen neer”, zegt de man vanop zijn ziekbed in het Brusselse Sint-Janshospitaal aan Het Nieuwsblad.

De commissaris zal zeker twee weken werkonbekwaam zijn. Dat is nog het minste. Hij maakt zich meer zorgen om zijn rechteroog. “Voorlopig zie ik niks uit dat oog. Pas later zullen de dokters kunnen uitmaken of de oogzenuw al dan niet geraakt is. Het is afwachten.”