Net vrijgelaten vader ontvoert zijn zoontje (11) met mentale beperking: “Uiterst zorgwekkend want de man is ook nog eens zeer agressief”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
In het Vlaams-Brabantse Attenhoven is er grote ongerustheid ontstaan. Een man heeft daar zijn 11-jarig zoontje ontvoerd uit een pleeggezin.

Het kind heeft een mentale beperking. De vader probeerde het al eens eerder te kidnappen. “Pim mocht bij zijn beste vriendje in de straat spelen, twee huizen van ons”, vertelt pleegmama Hanna (24), die samen is met Pims halfbroer Nick (29), aan Het Laatste Nieuws. “Om halfdrie vertrok hij, maar om zeven uur was hij nog niet terug.”

Buurtbewoners zagen hoe de jongen in de Mercedes van zijn papa stapte. Er werd een zoektocht gestart, maar zonder resultaat. Sinds zondag ontbreekt elk spoor van hen.

MENTALE BEPERKING
Pim heeft de mentale leeftijd van een zesjarige. Hij kwam met zijn 15-jarige zus bij Hannah en Nick terecht. “Ze hadden in het gezin alleen maar geweld gezien”, vertelt Hanna verder. “Nina’s moeder probeerde haar te wurgen. Vader Jan ontplofte bij het minste. Omdat hij ooit een parkeerboete had gekregen, reed hij de parkeerwachter aan. De kinderen zaten op de achterbank. Hij had ook al eens brandgesticht.”

Vader Jan hield zich aanvankelijk aan de bezoekregeling. Hij mocht zijn zoon in het weekend zien. Maar vanaf juni begonnen de problemen. "Hij bracht hem eerst te laat en later gewoon niet meer terug. We maakten hem duidelijk dat het zo niet verder kon. Daar had hij het bijzonder moeilijk mee.” Hij probeerde Pim toen ook al te ontvoeren, maar toen kon de politie hem nog klemrijden. Hij kreeg een celstraf en een contactverbod.

Child Focus vindt de zaak uiterst zorgwekkend, maar vindt de ontvoering niet levensbedreigend. Voor Pleegzorg Vlaanderen is de zaak zeer uitzonderlijk. “Dit komt niet eenmaal per jaar voor”, klinkt het.

Tags attenhoven