VTM

Amerikaan uit Tongeren steekt zijn buurman neer: “Hij noemde mij neger”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Een 45-jarige Amerikaan uit Tongeren heeft zijn buurman neergestoken. Dat gebeurde na een discussie over geluidsoverlast.

De feiten dateren van 2015. Er was al geruime tijd spanning tussen de buren. Toen de buurman rond middernacht met zijn vriend naar luide muziek aan het luisteren was, werd het de Amerikaan en zijn vrouw wat veel. 

Het Nieuwsblad weet dat de Amerikaan ging aankloppen. “Omdat de buurman met iedereen vecht en gezien wordt als de baas van zijn straat, nam mijn cliënt een mes uit de keuken mee. Puur ter bescherming”, citeert Het Nieuwsblad meester Partoens. “Uiteindelijk werden er grove uitlatingen gedaan. Neger, homo...Mijn cliënt zijn stoppen sloegen door.”

De Amerikaan stak zijn buurman neer. Die overleefde het en eist nu een schadevergoeding van zo’n 12.000 euro. “Als ik naar mijn littekens kijk, denk ik steeds terug aan de feiten. Het had slechter kunnen aflopen en dan had mijn dochter zonder vader moeten opgroeien”, bedenkt de buurman zich.

Het openbaar ministerie toonde begrip voor de Amerikaan. “Ik ben ervan overtuigd dat u inzicht heeft en dat u dit nooit meer zal doen. Daarom vraag ik de opschorting.” Vonnis volgt op 31 oktober.

Tags tongeren