VTM

Kampioenen-actrice An Swartenbroeckx heeft geweldig nieuws te horen gekregen: "Maar ik heb ook schrik gehad"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
An Swartenbroeckx (49) heeft geweldig nieuws gekregen. Ze is oma geworden. Haar man, acteur Guido De Craene (63), heeft twee volwassen kinderen uit een vorige relatie en een van hen is twee weken geleden bevallen van een zoontje, Ziggy.

An laat aan Het Laatste Nieuws weten dat ze bijzonder blij is. "Als je met iemand trouwt die veertien jaar ouder is, weet je op voorhand dat de kans erin zit dat je een jonge oma zult worden. Maar toen zijn dochter Roxanne en haar partner Simon het heuglijke nieuws vertelden, kwam er toch dat besef van: ik zal vanaf nu tot de oudere generatie behoren.”

Hoe gaat Ziggy haar later aanspreken? “Roxanne stelde ons die vraag ook. We hebben daar toch even over moeten nadenken. Oma en opa klinkt meteen zo oud. En bomma en bompa is nog oubolliger. We hebben uiteindelijk gekozen voor ‘pette en mette’. Dat klinkt leuk en grappig. En het zijn klanken die een kind snel oppikt. We streven er dan ook naar dat dit Ziggy’s eerste woordjes worden."

Het was wel schrikken wat Ziggy was te vroeg geboren. "Als je plots een telefoontje krijgt dat het water gebroken is, zes weken te vroeg, is er toch wat angst. Gaat het kindje wel gezond zijn? Het waren dus spannende uren. Maar alles is vlot verlopen. Ziggy moet nog enkele weken in Gasthuisberg in Leuven blijven, maar hij is daar in zeer goede handen! De afdeling neonatologie doet fantastisch werk.”