“Dat irriteert mij enorm als ik naar de zoveelste herhaling kijk van ‘FC De Kampioenen”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Eén
De VRT kreeg in 2018 maar liefst 8.612 klachten binnen. Dat zijn er bijna dubbel zoveel als vorig jaar. Toen waren het er 4.565.

De VRT wil de zaken positief benaderen. “Zo houden we de vinger aan de pols”, luidt het. Alleen al de nieuwsdienst kreeg 816 klachten. “Het grootste deel gaat over de website, in het bijzonder over het hoge aantal taalfouten. Die zouden we te allen tijde moeten vermijden, maar je moet dat ook bekijken in het licht van de hoge werkdruk en de beperkte bezetting. Voorts valt op dat voor duidingsprogramma's en Het journaal de term 'partijdigheid' het vaakst voorkwam, maar die ervaring is heel subjectief”, merkt Anabel Coremans, klachtencoördinator van de VRT, op in Het Nieuwsblad.

Bij de VRT merken ze ook een ‘ Bart De Pauw-effect’. “Mensen kijken en luisteren sindsdien kritischer naar onze uitzendingen. Zo kregen we verschillende klachten over de rol van Guy Van Sande (die betrokken is in een zaak rond kinderporno, nvdr.) in de herhalingen van Flikken.”

Een voorbeeld van de vele klachten is er één over ‘FC De Kampioenen’. Ik vind de platte humor die hierin gebruikt wordt, vrij kinderachtig. U begrijpt dus mijn irritatie. Daarom mijn oproep om vanaf volgend jaar kwalitatieve series te herhalen en/of meer films te tonen.” En zo waren er dus nog 8.611 andere klachten.