Twee honden en kat dood door processierupsen

bron: Algemeen Dagblad
door: Redactie
In Nederland heeft een dierenarts het voorbije weekend twee honden en een kat moeten laten inslapen nadat hun toestand op zeer korte tijd erg verslechterde. Hij vermoed dat de eikenprocessierups de dader is.

Dierenarts Herman Aa uit Deventer kreeg zaterdag een labrador, een golden retriever en een Europese korthaar kat over de vloer in zijn praktijk. Hun situatie verslechterde zienderogen: “Ze wilden alleen slapen, werden steeds slomer, aten en dronken nauwelijks. Ik ben gelijk aan de slag gegaan en heb geprobeerd ze te redden”, aldus de dierenarts. “Maar dat was tevergeefs. Bij hun tweede bezoek moest ik ze laten inslapen. Tot groot verdriet van hun eigenaren.”

De dierenarts is zelf ook erg geraakt door wat er gebeurd is. Hij dacht aanvankelijk dat de dieren slecht reageerden op het middel waarmee de gemeente de processierupsen probeerde te bestrijden. Maar net op de plek waar de honden en de kat verbleven, had de gemeente de bomen helemaal nog niet behandeld. De dierenarts ging zelf ter plekke kijken naar de overlast die de processierupsen op die plek veroorzaken. “Het hield me zo bezig, dat ik wilde zien of het door de eikenprocessierups kon komen. Ik heb vervolgens met het Groenbedrijf gebeld en zij gaven aan dat er nog zoveel bomen behandeld moeten worden, dat het werk zich opstapelt.”

Tags kat hond