Anuna De Wever laat van zich horen en waarschuwt iedereen: Dit is ze van plan

bron: Gazet van Antwerpen
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Anuna De Wever gebruikt haar vakantie om haar strijdbijl aan te scherpen. “In september staan we er weer. We zijn over heel België acties aan het plannen en helpen marsen te organiseren in het buitenland”, waarschuwt ze.

Het is zomervakantie maar Youth For Climate zit allesbehalve stil. “We hadden op voorhand aangekondigd dat we opnieuw zouden beginnen met acties wanneer de regering gevormd is”, zegt De Wever in Gazet van Antwerpen. “Maar het gaat gewoon veel te traag en het lijkt erop dat het nog lang zal duren. In september staan we er weer.”

“We zijn over heel België acties aan het plannen. Niet meer wekelijks, maar wel dubbel zo hard”, verzekert Anuna. “We richten ons op politici, directeurs en het onderwijs. Het eerste punt dat we willen maken is dat die klimaatwet ondertekend moet worden. De eerste actie zal 10 september plaatsvinden.”

Ook internationaal willen de klimaatactivisten druk zetten. “Niet alleen binnen Europa, maar wereldwijd hebben we contacten. In 130 landen zijn ze bezig met marsen en wij helpen die te organiseren.”