Grote problemen voor Queen Elizabeth: Haar zoon Andrew zit in zéér nauwe schoentjes

bron: TV Familie
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De Britse prins Andrew (59), zoon van Queen Elizabeth (93), zit in zeer slechte papieren. De FBI wil hem ondervragen in verband met het pedofilieschandaal rond de Amerikaanse miljardair Jeffrey Epstein.

Epstein wordt ervan beschuldigd dat hij meisjes heeft misbruikt en verkracht. Hij zou jarenlang meisjes van 16 à 17 jaar oud naar zijn villa’s hebben meegelokt om samen met vrienden seksfeestjes te houden.

De zakenman moest hiervoor al eerder voor de rechter verschijnen. maar hij kon toen, mede dankzij machtige vrienden zoals Donald Trump, aan een gevangenisstraf ontkomen door een borgsom van bijna 40 miljoen euro te betalen. Maar nu heeft één van die meisjes van toen, de ondertussen 35-jarige Virginia Giuffre, opnieuw klacht neergelegd. Ze komt met zware beschuldigingen en bewijzen aandraven.

De machtige vrienden van Jeffrey Epstein keren hem nu de rug toe. Hij lijkt deze keer echt te moeten gaan boeten. En met hem ook zijn vrienden die indertijd aan die extreme feestjes hebben deelgenomen. En één van hen zou de Britse prins Andrew zijn.

Andrew was verschillende keren aanwezig op privé-feesten in de villa’s van zijn kameraad Epstein. De Amerikaanse politiedienst FBI wil hem daarom ondervragen. Niet in het minst omdat Virginia beweert dat ze minstens drie keer, onder dwang van Epstein, seks moest hebben met de Britse prins. Beweringen die Andrew ontkent. Hij weigert voorlopig naar Amerika af te reizen om verklaringen te gaan afleggen.

Voor de Britse royals, en dan vooral de Queen zelf, kan deze zaak een grote vernedering worden. “Zij overweegt nu ingrijpende stappen te zetten”, weten insiders aan het hof.