Wilde achtervolging van politie levert niets op: Op deze manier konden de verdachten ontsnappen

bron: RTV
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Zaterdagavond, omstreeks 23.30 uur, liep het fout tijdens een politiecontrole van de diensten van politiezone Mechelen-Willebroek. De gevolgen zijn niet min.

De politie zette een voertuig aan de kant voor controle. Ze merkten op dat de bestuurder en passagier zich erg nerveus gedroegen. Toen ze vroegen om het voertuig aan de kant te zetten voor verdere controle, gaf de bestuurder plots plankgas.

RTV meldt dat de politie meteen de achtervolging inzette. De bestuurder van de vluchtauto nam grote risico’s. Hij negeerde een rood licht en scheurde aan een snelheid van 110 km/u verder. Bij een ander kruispunt stonden er auto’s te wachten en ging hij spookrijden in de andere richting.

Aangezien de politie andere weggebruikers niet in gevaar wilde brengen, moesten ze hun snelheid matigen. Zo verloren ze wel de vluchtauto uit het oog. Na een korte zoektocht met meerdere ploegen, troffen de politiediensten het voertuig aan in de Louisastraat ter hoogte van de kruising met de Schuttersvest. Daar was het voertuig gecrasht tegen een paal met verkeerslichten en de gevel van een woning.

De inzittenden vluchten te voet weg. Ondanks een intensieve zoektocht, konden de verdachten niet meer gevonden worden. Aangezien er inbrekersmateriaal gevonden werd in de auto, gaat het allicht om inbrekers.

Tags politie