Boerkaverbod in Nederland loopt uit de hand: "Ze dreigen nu al met de hel"

bron: De Telegraaf
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vanaf 1 augustus komt er een drastische wijziging in Nederland. Je mag vanaf dan op sommige plaatsen geen boerka meer dragen.

Op de wijziging komt er ook veel kritiek. De voorstanders spreken steeds meer onheilspellende taal. Op Nederlandstalige Islamtische website wordt er flink gas gegeven. Dat stelde de Nederlandse terreurexpert Silvan Schoonhoven vast bij De Telegraaf.

"Ze zijn vooral bezig met vrouwen in te prenten dat ze de nikab moeten blijven dragen. Sterker nog, ze willen dat vrouwen deze gelegenheid gebruiken om hem nog meer te gaan dragen. Het laat zien wat de onderstroom ervan vindt. De vrouwen zeggen dat hun eigen keuze is omwille van hun godsdienst en dat de overheid zich daar niet mee moet bemoeien."

"Daar valt natuurlijk ook wel iets over te zeggen maar op de Islamitische websites dreigt men nu echt wel met de hel. Daar nemen ze het bloedserieus en het gaat hen niet om een keuze van de vrouw. De berichten worden op Facebook veel gedeeld. De overheid houdt het in de gaten, maar het is geen acute dreiging. Het kan wel de reden zijn dat de gemoederen overhit kunnen raken of er kan zelfs geweld uitbreken."