Kritiek op Anuna De Wever: “Dat had ze beter gedaan in plaats van maandenlang op straat te komen”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Anuna De Wever was dit voorjaar niet weg te slaan uit de media. Elke week kwam ze op straat met Youth For Climate om te betogen voor een beter klimaatbeleid in ons land.

“Het is een goede zaak dat jongeren op straat komen”, merkt ex-weerman Georges Küster op in Het Nieuwsblad. “Mogen betogen is een basisdemocratie.”

“Maar ze hadden het beter bij één grote manifestatie gehouden, niet maandenlang na elkaar. Die organisatrice ( Anuna De Wever, nvdr.) is slim genoeg, zij was op het einde van het schooljaar geslaagd. Maar hoeveel jongeren hebben geen herexamens? Een klein deel zal uit overtuiging hebben deelgenomen, maar u weet toch waarom de meesten zijn gegaan? Zonde. Terwijl ons enige kapitaal voor de toekomst kennis is.”

De jonge betogers verwijten de politiek dat die geen inspanningen levert. Hoezo? Ik ging in de jaren 50 mee met mijn oom, een handelsvertegenwoordiger, naar Luik. Ik kon mijn naam op tafel schrijven - zoveel ijzerstof spuwden de hoogovens uit. Of als jonge student zag ik in de Antwerpse haven de Schelde fluorescerend groen kleuren. De milieuwetgeving is verstrengd. De politiek doet wel degelijk inspanningen.”

“Wat is de oorzaak van de problemen? We zijn met 8 miljard mensen. Er komen er elke dag 250.000 bij. We zitten met een bekken dat overloopt, maar niemand draait de kraan dicht."