“Op dat gebied zal de PS geen duimbreed toegeven aan N-VA, dan is ze mort”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Wanneer komt er schot in een nieuwe federale regering? Voor het zover gaan N-VA en PS toch moeten gaan onderhandelen met elkaar.

N-VA wil graag onderhandelen met PS, maar aan de overkant staan ze niet te springen om plaats te nemen achter de onderhandelingstafel. Charles Picqué, gewezen minister-president van Brussel, denkt dat dit nog niet voor morgen zal zijn.

“De partij is er nog niet uit”, zegt hij in Het Laatste Nieuws. “Er is veel verdeeldheid. Vooraleer de PS aan tafel kan gaan, moeten de neuzen in dezelfde richting staan. En daar kan maar aan gewerkt worden als N-VA een signaal uitstuurt dat ze in ruil voor haar confederalisme een sociaal-economische prijs wil betalen.” 
(Lees verder onder de foto)

Geloofwaardigheid
“Want daar knelt het schoentje. Elio Di Rupo is misschien als oud-premier iets meer geneigd dan Paul Magnette om aan tafel te gaan zitten met N-VA, maar hij weet heel goed: dat kan niet zonder serieuze garanties van N-VA. Anders kost dat de PS haar geloofwaardigheid. De Wever kan niét én de taart en de kersen op de taart eisen.”

Een ander boegbeeld van de PS zegt het zo: "N-VA zal allicht migratievoorstellen op tafel leggen. Als die 'raisonable' zijn, kan daar wel over gesproken worden met de PS. Maar op het sociaal-economische zal de PS geen duimbreed toegeven. Dan is ze 'mort'.