Brandweerman in Laken aangevallen tijdens interventie: "Overgebracht naar ziekenhuis"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Printscreen video VTM
In Laken moest vrijdagavond de brandweer uitrukken. De interventie liep echter niet zoals gepland.

De Brusselse brandweer moest vrijdagavond twee keer uitrukken naar de Lakense Modelwijk, een eerste maal voor een afvalbrand rond 22.05 uur, en een tweede maal rond 22.40 uur. 

Bij de tweede interventie stond er een plastic vuilniscontainer en een hoop afval in brand. Er waren volgens de brandweer ook veel groepjes jongeren op de been, mede door het vuurwerk aan Heizelpaleis 5.

“Op het einde van de interventie was een brandweerman de brandslang aan het oprollen toen hij werd aangesproken door een van de aanwezigen”, licht brandweerwoordvoerder Walter Derieuw toe in Het Laatste Nieuws. 

"Vuistslag in het gezicht"

“Na een korte verbale uitwisseling verliet die persoon de plaats, om plots op zijn stappen terug te keren en de brandweerman op zijn schouder te tikken."

"Toen die zich omdraaide, kreeg hij een vuistslag in het gezicht. De brandweerman duwde uit verdediging zijn agressor weg, waarop beiden hun evenwicht verloren en een trap afrolden.”

De belager werd door andere brandweerlui in bedwang gehouden tot de politie er was. Hij en de brandweerman werden overgebracht naar het ziekenhuis.

“De brandweerman verliest mogelijk een tand en is minstens tot het einde van de maand werkonbekwaam”, verklaart de woordvoerder. “Er is nu besloten om bij eventuele andere interventies in de Modelwijk tijdens de nacht steeds een beroep te doen op de politie."

"De directie veroordeelt ten strengste elke vorm van agressie tegen haar brandweerlui en betuigt haar steun aan het operationeel personeel.”