UPDATE - "Oproepen om de kantoren van Vlaams Belang in brand te steken kan echt niet"

bron: Gazet van Antwerpen/Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Op de Facebook van het Anti-Fascistisch Front riep iemand op om de kantoren van het Vlaams Belang en rechtse mensen in brand te steken. De beheerder van de Facebookgroep veroordeelt deze reactie ten sterkste.

Op de openbare Facebookpagina van Anti-Fascistisch Front liet een man zich uit met wel heel schokkende taal. Hij riep op om de kantoren van Vlaams Belang in brand te steken, net als rechtse mensen.

De persoon in kwestie is B.V,  een Lierenaar. Het Vlaams Belang Lier vond dit zeer ongepast en diende een klacht in bij de politie.

De man beseft dat hij te ver is gegaan. "Misschien waren mijn post wat ongepast", luidt het.

Het Anti-Fascistisch Front zit intussen erg verveeld met die post. Ze wensen te benadrukken dat ze deze reactie veroordelen. Ze hopen ook zo een herhaling hiervan te voorkomen. 

"Een dergelijke oproep kan echt niet"

"Met een artikel dat deze namiddag op deze Open Facebookpagina gepost werd, vernamen we dat hier een bericht zou gestaan hebben van iemand die oproept om Vlaamse Leeuwvlaggen te gaan ophalen in Vlaams Belang-kantoren en ze daar meteen in brand te steken in de hoop zo “kantoor na kantoor proper te maken” (sic), luidt het.

"Volgens een persmededeling van het Vlaams Belang Lier zou het gaan om iemand uit Lier en zou er hiertegen klacht zijn ingediend bij de politie. Nog volgens het Vlaams Belang Lier is de gewraakte post intussen verdwenen van deze Facebookpagina."

"Uiteraard kan een dergelijke oproep niet en mocht het door de beheerder opgemerkt zijn, zou de oproep onmiddellijk verwijderd zijn. Echter ook anderen hebben de foute boodschap niet opgemerkt, en het bericht is ook niet gerapporteerd aan de beheerder (iets wat iedereen kan doen bij elke post, ook het Vlaams Belang Lier zonder dat die lid is van deze Open Facebookgroep)."