Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne neemt strenge maatregel voor start van nieuw schooljaar: “Jullie zijn gewaarschuwd”

bron: Focus/W-TV
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
In Kortrijk is het vanaf maandag 9 september verboden om een fietser voorbij te steken in het centrum van de stad. Wie dat toch doet, riskeert een boete.

Burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld) wil zo komaf maken het gedoogbeleid. Wie vanaf maandag 9 september een fietser voorbijsteekt, kan een boete van 58 euro krijgen. "Een verwittigd chauffeur is er twee waard", merkt Van Quickenborne op.

De maatregel komt er naar aanleiding van het nieuwe schooljaar, weet Focus/W-TV. Sinds eind juni zijn 74 straten in de binnenstad fietsstraten. “Met het installeren van de fietszone in het centrum van Kortrijk werd een zone gecreëerd die de veiligheid van de fietser en dus ook de fietsende schoolgaande jeugd en kinderen centraal plaatst”, klinkt het bij het stadsbestuur.

“Concreet mogen fietsers nooit voorbijgestoken worden in een fietszone. Gedurende de zomermaanden werd een periode van sensibilisering voorzien om de nodige mentaliteitswijziging bij de automobilisten en fietsers teweeg te brengen.” 

“Met de start van het nieuwe schooljaar, vanaf de tweede week van september, zal echter wél effectief opgetreden worden tegen personen die de verkeersregels in de fietszone niet respecteren. Wie de regels niet respecteert, riskeert een boete van 58 euro.’