Anuna De Wever heeft nieuw plan klaar: "Gaan heel veel burgelijk ongehoorzaam zijn"

bron: Eén
door: PMN
Afbeelding bron: Eén
Het nieuwe schooljaar is begonnen. Anuna De Wever maakt zich intussen met haar organisatie 'Youth For Climate' klaar voor nieuwe acties.

De komende maanden wil 'Youth For Climate' weer protestacties organiseren voor een beter klimaatbeleid in ons land. "Dat is ons handelsmerk ondertussen. We zijn begonnen met onze acties, dat was spijbelen en we waren burgerlijk ongehoorzaam. Het is duidelijk gebleken dat dat de enige manier is om uw stem te laten horen en aandacht te krijgen van  de mensen en de politici. We gaan dat blijven doen", merkt Anuna De Wever op in het Eén-programma 'Vandaag'.

"We hebben veel concrete nieuwe acties gepland. We beginnen op 20 september met onze grote "Global strike", dat is een spijbelactie. Die week zullen we veel acties hebben. Daarnaast gaan we elke maand blijven spijbelen, zoals de “Fridays for future” over heel de wereld. We gaan wekelijks actie voeren en vele van die acties zullen burgerlijk ongehoorzaam zijn."

"We kunnen er concreet nog niet teveel over kwijt. We hebben door dat als we niets doen dat tegen de regeltjes ingaat, gaan we de regels ook niet veranderen. Hoe groter onze acties waren, hoe meer aandacht we kregen. Zo van die dingen gaan moeten blijven gebeuren om druk te kunnen zetten", zegt Anuna De Wever.