"België moet 41 kinderen uit Koerdisch kamp repatriëren", maar gerecht doet vreselijke ontdekking over hun moeders

bron: sudinfo
door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay
Er dreigt een grote ramp in het Koerdisch kamp Al Hol. Zo’n 73.000 mensen verkeren er in gevaar.

Bernard De Vos, algemeen afgevaardigde voor de rechten van het kind in de Federatie Wallonië-Brussel, heeft het kamp ook bezocht. Hij klaagt de schrijnende toestand aan.

“Het kamp bestaat voor 92% uit vrouwen en kinderen. De enige en beste oplossing is ook om de moeders en hun kinderen te repatriëren”, stelt De Vos bij Sudinfo. Hij verwijst ook naar een beslissing die de regering twee jaar geleden genomen heeft.

"Onmenselijk"
Die besliste dat het Belgische kinderen onder de zestien jaar zal repatriëren. In totaal gaat om het zo'n 41 kinderen. “Het oudste kindje in het kamp is zes jaar”, merkt De Vos op. “De overige kinderen zijn jongeren dan vijf jaar. Het is ook onmenselijk om deze kinderen zonder hun moeder te repatriëren.”

Maar het gerecht ontdekte dat veel van die moeders al veroordeeld zijn in België. “Ze zijn allemaal bereid om voor de rechtbank te verschijnen en hun verantwoordelijkheid te nemen voor hun daden. En de kinderen zijn nog te jong om besmet te geraken aan een ideologie", concludeert De Vos.