Familie speelt met het leven Michael Schumacher: “Levensgevaarlijk wat ze gedaan hebben”

bron: Radio 1
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De Franse krant ‘Le Parisien’ kwam gisteren met het nieuws dat Michael Schumacher weer bij bewustzijn zou zijn. De 50-jarige F1-piloot zou aan de beterhand zijn na een stamcel-transplantatie in een Parijs ziekenhuis.

Michael Schumacher liep zes jaar geleden zware hersenschade op tijdens een ski-ongeval. Sindsdien is er maar weinig informatie over hoe het met hem gaat. Dat weet alleen maar zijn familie en enkele vertrouwelingen van de familie.

Maar is zo’n stamcel-transplantatie wel zinvol? “Ik weet niet wat men precies gedaan heeft”, reageert Professor Marc Bogaerts van het UZ in Leuven bij Radio 1. “Wanneer het gaat over hersenen die men probeert te genezen met stamcel-transplantatie, dan staan we nog niet ver. Er zijn niet veel mogelijkheden dat men er iets mee gaat kunnen doen.”

"Dit is levensgevaarlijk"
“Ik heb ook vernomen dat men ook een hartcel-transplantatie wil doen omdat er ook problemen zijn opgetreden bij zijn hart. Men wil de hartspier, die verzwakt is, proberen te verstevigen. Het principe is dat men een beschadelijke weefsel, probeert te vervangen voor stamcellen. Die hebben een groot potentieel om de weefsels te herstellen.”

“Hersenschade bestrijden met stamcellen is pure fictie. Dat is levensgevaarlijk! Als je een stamcel in de hersenen inspuit en die beginnen te groeien, kan je een tumor veroorzaken. Ik hoop dat het bij Schumacher goed zal aflopen."