Burgemeester van Knokke wil ook geen frigoboxtoeristen meer én “Moet hier geen boerderij worden, met manden vol onderbroeken

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Wie in bloot bovenlijf of in bikini in Knokke-Heist over straat loopt, dreigt een boete van 250 euro te moeten betalen. Dat heeft burgemeester Leopold Lippens beslist.

Lippens, die al sinds 1979 burgemeester is in Knokke, heeft in het verleden nog al opvallende beslissingen genomen. Begin jaren 90 besliste hij dat frigoboxtoeristen niet meer welkom waren in zijn gemeente. "Ze stoppen in een villawijk, vreten hun koelbox leeg en gooien hun papieren en bananenschillen op de grond", citeert Het Laatste Nieuws hem.

De burgemeester mikt op een meer ‘exclusiever’ publiek. Zo mag er geen ook geen eten geserveerd worden in strandbars. "Het kan absoluut niet de bedoeling zijn dat een beachbar een menukaart aanbiedt met vlees en vis. Sommigen denken dat ze halve restaurants uitbaten", zei hij daar deze zomer over. Hij laat beachbars ook extra controleren.

Verder is er in Knokke-Heist een Dj-verbod en bij uitbreiding wordt alle muziek verbannen. Ook een ‘sandwichbord’ wil de burgemeester niet meer zien in zijn gemeente. “Waar gaat dat anders eindigen? Moet het hier een boerderij worden, met manden vol onderbroeken op het trottoir? Dat hoort hier niet."