Vlaams Belang reageert op peiling: "Wat ons betreft mogen er dus gerust nieuwe verkiezingen komen. Wij zijn er klaar voor!"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Volgens een grote peiling zou Vlaams Belang N-VA voorbijsteken als grootste partij van Vlaanderen indien er nieuwe verkiezingen komen. Bij de partij klinken strijdvaardige geluiden.

"Ik heb de ambitie om van het Vlaams Belang de grootste partij van het land te maken in 2024", klinkt de ambitie van voorzitter Tom Van Grieken. Volgens een peiling van RTL, Le Soir, VTM nieuws en Het Laatste Nieuws zou Vlaams Belang nu al de grootste worden indien er nieuwe verkiezingen zouden zijn.

“In dit apenland noemt de politieke elite ‘verkiezingsbeloftes in de vuilbak kieperen’ zonder blikken of blozen: ‘verantwoordelijkheid nemen’. In een normaal land heet dat gewoon, niets meer of niets minder dan: ‘Plat ordinair kiezersbedrog’!", reageert Tom Van Grieken.

Ook Barbara Pas klinkt strijdvaardig: “Wat ons betreft mogen er dus gerust nieuwe verkiezingen komen. Wij zijn er klaar voor! Als u vandaag niet naar de stem van het volk wil luisteren, dan zullen wij ervoor zorgen dat diezelfde stem bij de volgende verkiezingen nog veel luider zal klinken.”