Wat nu met de Vlaamse regeringsvorming? "Zweedse partijen halen samen geen 50% meer"

bron: Eigen berichtgeving
door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
De resultaten van de nieuwste peiling naar de kiesintenties van de bevolking, is ingeslagen als een bom. Vlaams Belang zou de grootste partij worden en dat zou een impact kunnen hebben op de onderhandelingen voor een nieuwe Vlaamse regering.

N-VA, CD&V en Open VLD zitten al enkele weken aan de onderhandelingstafel om het programma van de nieuwe Vlaamse regering invulling te geven. Dat blijkt geen eenvoudige opdracht, over onder meer migratie verschillen de standpunten wel eens.

Die onderhandelingen zullen er niet eenvoudiger op worden, zeker niet nu Vlaams Belang een monsterscore behaalt in de grote nieuwe peiling van VTM nieuws, HLN, RTL en Le Soir. De drie partijen die Vlaanderen de komende jaren willen besturen krijgen opnieuw allemaal klappen en hebben in deze peiling immers al geen meerderheid meer. 

Bart Claes (Vlaams Belang) zet het op zijn twitteraccount maar al te graag in de verf. "VB = grootste partij. ‘Zweedse’ partijen halen samen geen 50% meer nog voor ze van start zijn gegaan als regering", schrijft hij.