Brusselse kunstenaar door vijf mannen in elkaar geslagen om vreselijke reden: “Ik zag de haat in hun ogen”

bron: Bruzz/La Capitale
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Afgelopen weekend was er een geval in Brussel van extreme verkeersagressie. Een kunstenaar werd zonder pardon in elkaar geslagen.

Felix K.* en zijn vriendin zaten op het Bloemenhofplein in Brussel-stad een pizza te eten. Plots scheren twee auto’s aan hoge snelheid langs, tegen de richting, om vervolgens bruusk te remmen voor overstekende voetgangers. Gevaarlijk rijgedrag, en dat laat de kunstenaar blijken.

Felix liet zijn ongenoegen blijken door “hey” te roepen. “Een van de passagiers spuugde naar me. Ik stond op, en voor ik het wist hadden vijf mannen me omsingeld en in elkaar geslagen, ook met stoelen. Het gebeurde razendsnel. Ze trapten nog na toen ik op de grond lag en sloegen vervolgens op de vlucht”, doet hij zijn verhaal bij Bruzz.

De kunstenaar werd naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft gekneusde ribben en hand. “In de ogen van mijn belagers zag ik letterlijk haat. Hun geweldexplosie was volledig buiten proportie. Die achterliggende woede moet worden aangepakt. Brusselse politici doen veel te weinig om bepaalde groepen mensen een kans te geven om vooruit te komen."