Vlaams Belang verontwaardigd over nieuw noodopvangcentrum in Beveren: “Alleen al de ligging is absurd”

bron: TV-Oost
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Fedasil gaat een noodopvangcentrum openen in de gebouwen van de voormalige belastingsdienst aan het Stationsplein in Beveren. Dat werd bekendgemaakt op een persconferentie.

In het noodopvangcentrum zullen zo’n 120 vluchtelingen opgevangen worden. Het gaat om een open noodopvangcentrum wat betekent dat de bewoners tussen 6 uur en middernacht vrij mogen rondlopen.

De gemeente Beveren toont begrip voor de beslissing van Fedasil, maar vraagt wel om de vluchtelingen intensief te begeleiden zodat ze zich vlug aanpassen.

Bij de oppositie is men minder tevreden met deze maatregel. “Ik ben met verstomming geslagen dat dit kan in deze tijd”, zegt een verontwaardigde André Buyl bij TV-Oost. Hij is gemeenteraadslid voor Vlaams Belang.

“Wij wisten van niets. Men heeft dit beslist zonder de bevolking te kennen, zonder de gemeenteraad in te lichten. Er komt een opvangcentrum in het centrum van Beveren, dat is absurd. Dit is niet de juiste plaats.”

Bij Groen klinkt het een stuk milder. “Wij zijn voorstander van lokale opvang, maar onder Theo Francken is er beslist om te kiezen voor grootschalige opvang”, merkt An Vermeulen op. “Ook al tonen onderzoeken aan dat dit duurder is.” 

“De oplossing in Beveren is geen droomscenario voor ons, maar het gaat om een dringende vraag op korte termijn. Het is logisch dat niet elke gemeente plots zoveel woningen beschikbaar kan stellen vanuit het OCMW."