Tom Van Grieken (Vlaams Belang) ergert zich en reikt oplossing aan

bron: De Zevende Dag
door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Heel wat mensen hebben een negatief beeld over de politiek. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken weet ook waarom: politici komen hun beloften niet na.

"Vlaams Belang heeft zich duidelijk gepositioneerd. De keuze is aan de andere partijen. Je kan niet voor vrouwenemancipatie zijn en toch een hoofddoek omarmen, je kan niet voor dierenrechten zijn en toch voor ritueel slachten. Er is geen consequentie in het verhaal", stelt Van Grieken in De Zevende Dag.

En dan zitten we samen om ons af te vragen waaom de politiek zijn geloofwaardigheid verliest

"De geloofwaardigheid in de politiek is heel simpel op te lossen. Als politici nu eindelijk eens zouden doen wat ze aan de kiezers beloven. Als je zegt: 'We gaan de pensioenleeftijd niet optrekken' en je trekt ze toch op. Als je zegt dat de begroting in evenwicht zal zijn en ze is niet in evenwicht. Als je zegt dat je een strenger migratiebeleid gaat voeren en er komen meer vreemdelingen binnen."

"En dan zitten we iedere verkiezing samen met de vraag hoe het komt dat de politiek zijn geloofwaardigheid verliest. Wel, omdat politici hun woord niet houden.