Vlaams Belang-kopstuk is het beu: “Met welk recht doen zij dat? Hun arrogantie kent geen grenzen”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vlaams Belang wil een debat over de afschaffing van de politieke benoemingen in het Grondwettelijk Hof. Dat zegt Kamerfractieleidster Barbara Pas. Sp.a-kamerlid Yasmine Kherbache en gewezen Ecolo-covoorzitster Zakia Khattabi zijn kandidaat voor een zitje in het Hof. Vlaams Belang roept N-VA en PVDA op om tegen de voordracht van beiden te stemmen.

“Partijen die zeggen tegen politieke benoemingen te protesteren en in Europa luid toeteren tegen de zogenaamde politiek benoemde rechters in Polen struikelen nu over elkaar heen om in eigen land rechters in het Grondwettelijk Hof te gaan benoemen. Mogen we daar verbaasd over zijn?”, aldus Vlaams Belang-kopstuk Barbara Pas.

Ook de redenering dat Kherbache recht heeft op een zitje omdat het om de vervanging gaat van een partijgenoot klopt volgens Pas niet. “Is men bij sp.a de jongste verkiezingsuitslag al vergeten? Met welk recht denkt een partij die amper 10 procent van de Vlaamse stemmen haalt deze functie nog op te mogen eisen? De arrogantie van machtspartijen zoals de sp.a kent werkelijk geen grenzen.”